Бартолинит лечение

 

Бартолініт як лікувати

Якщо у вас виявили бартолініт як лікувати його вам розповість лікар. За мімоназначенного медичного лікування можна використовувати рецепти народної медицини.
Бартолініт як лікувати:
Призначення
Головне, що потрібно зробити при виникненні бартолинита - це провести антибактеріальну терапію. Це має на увазі, перш за все, прийом антибіотиків і обробку шкіри в місцях ураження бактеріями. Препарати, якими слід користуватися при цьому, призначає лікуючий лікар, грунтуючись на даних попередньо взятих аналізів. В основному призначаються Азитроміцин, Тетрациклін, Офлоксацин і тому подібні препарати.
Для обробки шкіри найчастіше використовують розчин БЕТАДИН. Однак можна застосовувати і аналогічні слабкі дезинфікуючі засоби, головне, щоб вони не викликали опік шкіри. Наприклад, одним з таких засобів є слабкий розчин перманата калію.
Якщо ж з якихось причин бартолініт не вдалося вилікувати вчасно, і він перейшов у форму хронічного захворювання, лікування слід проводити в кілька етапів. По-перше, в таких випадках лікар призначає теплові процедури, наприклад, ванночки з ромашкою або марганцівкою, покликані систематично знезаражувати і заспокоювати уражене місце. По закінченні курсу теплових процедур відбувається видалення кіст бартолінової залози з одночасним застосуванням курсу антибактеріальної терапії.
2) народні рецепти.
· Змішайте 280 - 300 гр. волоських горіхів, попередньо подрібнених, 1 кг меду, 50 гр. перемелених насіння кропу, 100 гр. вареного часнику. Приймати такі ліки необхідно по одній ст. ложки тричі на день, через 1два години після їжі.
Через 15 хвилин потрібно випити відвар, приготований з наступних трав: молоді пагони сосни, листя волоського горіха, кореневища валеріани, трава репешка, ісландський мох, квітки безсмертника, рутки, таволги по одній маленькій ложки. Від усього збору візьміть одну велику ложку і залийте її 1 склянкою окропу, після чого поставте на водяну баню на 20 хвилин. Остудіть і процідіть через марлю. Приймайте даний відвар по 5 столових ложок після прийому суміші.
· Для примочок або спринцювання вам знадобляться листя ожини і кропиви, квітки чорної бузини, листя і квітки деревію. Всі інгредієнти, змішати в рівних кількостях і залити 0,6 л окропу, після чого наполягати протягом півтори години.

Комментариев нет: