Абсцесс лечение


Лікування абсцесу народними засобами




Лікування абсцесу алое

Абсцес відноситься до хірургічним захворюванням і часто вимагає оперативного втручання. Запущений абсцес може призвести до серйозних ускладнень, тому перед початком лікування обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.
Народна медицина знає багато рецептів, які дозволяють лікувати легкі форми поверхневих абсцесів або полегшувати протікання цієї хвороби. Але при цьому в жодному разі не можна самому розкривати або видавлювати нарив.
Для лікування абсцесу шкіри та підшкірної клітковини часто застосовується сік або кашка з подрібненого листя алое деревовидного у вигляді пов'язок і примочок. У цих цілях найчастіше використовують нижні листки рослини. Перед тим як зрізати листя, рослина рекомендується не поливати кілька днів. Зрізані листя подрібнюють і сік віджимають через марлю. Після цього бинт, змочений соком, або каша з листя закладаються під пов'язку. Для найбільш ефективного лікування її слід змінювати кожні 10 - 12 годин.
Сік алое швидко очищає локальні вогнища запалення. Лікування абцеси даними способом найчастіше гарантує швидке рубцювання рани і, як наслідок, її загоєння.

Лікування абсцесу цибулею

Для того щоб нарив швидше дозрів і прорвав, в народній медицині часто використовується ріпчасту цибулю.
Можна використовувати свіжий лук. Для цього його натирають в дрібну кашку, загортають її в марлю і прикладають до хворого місця. Примочку змінюють кожні 4 - 5 годин.
Також практикується зварити цибулину в молоці або запекти її в духовці. Не чекаючи, поки цибуля охолоне, прикласти його до абсцесу і прибинтувати. Як варіант, спечену цибулину розтирають і змішують з натертим «Дитячим» милом (1 частина). З отриманої кашки роблять коржики і прикладають їх до місця ранки, замінюючи кожні 5 годин.
Іноді в цьому рецепті замість цибулі використовують натертий часник, картопля або буряк, міняючи пов'язку раз в 3:00. Хворе місце при цьому попередньо розпарюють в гарячій мильній воді або водному розчині йоду.

Лікування абсцесу медом

Для лікування абсцесу можна використовувати мазь, яку легко виготовити самостійно.
Для її приготування необхідно взяти в рівних пропорціях мед, мазь Вишневського та спирт. Ні в якому разі не можна використовувати горілку. Всі інгрідієнти змішують до повної однорідності.
Отриману мазь накладають на місце абсцесу і залишають під пов'язкою на всю ніч. Засіб швидко знімає запалення, і ущільнення розсмоктується за кілька днів.

Лікування абсцесу прополисной маззю

Народній медицині добре відомі лікувальні властивості прополісу. У боротьбі з наривами використовують прополісну мазь, яку нескладно виготовити в домашніх умовах.
Для приготування мазі знадобиться 100 г несолоного тваринного жиру. Його розплавляють в емальованому посуді і доводять до кипіння. Потім в охолоджений до 70 - 80 ° С жир додають подрібнений прополіс (приблизно 10 г ). Постійно помішуючи, суміш охолоджують, а потім очищують, пропустивши через марлевий фільтр. Після цього мазь готова до застосування.
Її можна також використовувати для лікування різноманітних ран, опіків , обморожень і виразок.

Лікування абсцесу хлібом

Для скоркйшего дозрівання нариву можна використовувати житній хліб. Для цього його розпарюють і теплим прикладають до рани. Зверху накривають капустяним листям, обертають папером і забинтувати. Компрес не знімають протягом доби.
Цей метод також ефектівен для лікування невскрившіеся фурункулів .
Але не варто забувати, що навіть прорвав абсцес можна видавлювати. Його потрібно промити слабким розчином марганцівки і потім протягом двох днів прикладати до ранки зігріваючий компрес.




Читайте також 


Паратонзилярный абсцес

Комментариев нет: