Паратонзилярный абсцес


 
Паратонзилярний абсцес - це запальний процес в тканинах, прилеглих до миндалинам. Розвивається це захворювання як ускладнення після перенесеної ангіни або
хронічного тонзиліту,
при зниженому імунітеті. Паратонзилярний абсцес частіше буває тільки з одного боку., Його симтомов - це біль в горлі при ковтанні, висока температура, збільшення лімфовузлів, біль при відкритті рота. Якщо Ви пролікувалися після ангіни, а горло продовжує хворіти, у вас може бути паратонзилярний абсцес.  

 Лікування паратонзіллярного абсцесу
Полягає в належному догляді за хворим, дотриманні постільного режиму, годуванні рідкою їжею, рясному питво.
Місцеве лікування паратонзіллярного абсцесу полягає в застосуванні зігріваючих компресів, парових інгаляцій, полосканні горла відварами трав. У деяких випадках призначаються знеболюючі засоби, які мають протизапальну і болезаспокійливу дію. Якщо нарив поки не дозрів, призначаються антибіотики широкого спектру дії. Зазвичай консервативне лікування цього захворювання закінчується розкриттям паратонзилярного абсцесу. Причому він може розкритися сам, якщо ж цього не відбувається, то необхідно хірургічне втручання.
При невскрившіеся абсцесі хірургічне втручання є обов'язковим. Видалення мигдалини і розтин абсцесу в виступаючому місці необхідно для спорожнення порожнини від гною. Розтин проводять в стаціонарі під місцевою анестезією.
Після розтину абсцесу хворий повинен продовжувати харчуватися рідкої нераздражающей їжею, продовжувати полоскання горла розчином фурациліну, і пройти курс лікування фізіотерапією.

Комментариев нет: