Аденоиды у детей

 

Аденоїди у дітей: лікування

Аденоїди - це не дуже великі освіти в носоглотці у людей. Якщо ваша дитина дуже часто хворіє, аденоїди можуть розбухати і заважати нормальному диханню.
Також збільшені аденоїди впливають на склад крові, розвиток мовлення, роботу нервової системи, нирок, формування прикусу.

Якщо збільшені аденоїди у дітей: лікування або видалення?

Аденоиды у детей: лечение Ні одні краплі не здатні допомогти зменшити аденоїди у вашої дитини. Якщо ж виникає аденоїдит (хронічне запалення аденоїдної тканини), то спочатку потрібно спробувати всілякі методи лікування, а потім вже вирішуватися на операцію.
Існують випадки, коли після операцій аденоїди виростають знову. Це залежить від уміння лікарів, які проводили операцію, а також від віку дитини. Найчастіше повторно аденоїди виростають знову у маленьких дітей.
Перед операційним втручанням дитини варто показати декільком різним лікарям. Перед вибором лікарів найкраще поспілкуватися з тими людьми, які були їх пацієнтами.
Якщо ви не хочете робити операцію, то перед вами стоїть питання: як вилікувати аденоїди у дитини? На щастя, способів існує дуже багато.

Лікування аденоїдів у дітей лазером

Останнім часом для лікування аденоїдів дуже часто застосовують лазерну терапію. Промінь лазера безпосередньо надає свою дію на кровоносні судини, відновлює імунітет, зменшує набряклість і запальні процеси. В результаті лазеротерапії у дитини відновлюється дихання, так як повітрю легше проникати в організм.
Зазвичай таку терапію проводять у два етапи. На першому знімається запалення, поновлюються імунні клітини, поліпшується обмін речовин. А на другому етапі проводиться профілактика запалення в носоглотці.
Лазеротерапія в чому полегшує перебіг хвороби, але ось тільки зменшити аденоїди вона не здатна. Саме тому операційного лікування аденоїдів вона альтернативою не є. Зазвичай лікарі призначають дітям в рік чотири курси лазеротерапії по десять сеансів.

Аденоїди у дітей: лікування гомеопатією

Гомеопатичне лікування аденоїдів теж є дуже успішним. Перш за все потрібно звернутися до хорошого фахівця, який підбере вам правильні гомеопатичні засоби, враховуючи індивідуальні особливості вашої дитини.
Погана імунна система є однією з причин збільшення у дітей аденоїдів. Як раз правильно підібрані гомеопатичні засоби здатні поліпшити стан імунної системи в цілому і допомогти перемогти ці ускладнення. Незабаром ви самі зможете побачити, що дитині стало легше дихати, а кількість інфекційних захворювань, якими хворіє дитина, зменшиться.
Дітям не можна використовувати краплі, які звужують судини. Іноді батьки капають занадто багато крапель, а в результаті цього життєдіяльність дитини знижується, виникає сонливість, шкіра блідне, дихання стає прискореним. Таким чином застосування судинозвужувальних крапель стає небезпечним для життя дітей.
Закапувати ніс можна протарголом. Його можна купити практично в кожній аптеці. Перед його застосуванням обов'язково необхідно промити ніс дитині: це не дасть краплям сковзнути в ротову порожнину. Коли закопуєте ніс, покладіть дитину на спину. В одну ніздрю закапати приблизно шість крапель. Потім дайте дитині трохи часу полежати на місці. Проводьте процедуру два рази в день протягом двох тижнів. Повторити цей курс можна не менш, ніж через один місяць.
как вылечить аденоиды у ребенка
Дуже часто лікарі стали призначати спрей «Назонекс» при аденоїдах. Його необхідно впорскувати в ніс. Цей спрей здатний знизити вплив алергії на організм, а також протистоїть запальним процесам. Препарат призначають не тільки дорослим, а й дітям, так що батьки можуть сміливо їм лікувати своїх діток без шкоди для здоров'я. Судячи з відгуків батьків, при використанні «НАЗОНЕКС» вдавалося уникнути операцій. Препарат дійсно опинявся дієвим: полегшував дітям подих, прибирав набряк, зменшував розмір аденоїдів.
Хороших результатів у лікуванні можна добитися суміщенням гомеопатичного лікування і лазеротерапії.

Аденоїди: лікування в домашніх умовах

У домашніх умовах аденоїди можна лікувати різними народними засобами, не використовуючи гомеопатичних препаратів.
Здавна люди практикують лікування аденоїдів у дітей чистотілом. Як не дивно, таке лікування дає добрі результати. За допомогою чистотілу можна приготувати компрес і краплі в домашніх умовах. Спочатку необхідно підігріти молоко. Потім додайте до нього чистотіл (з розрахунку на один стакан молока одну чайну ложку чистотілу). Доведіть цей відвар до кипіння, потім охолодіть і обов'язково процідіть. Цей відвар необхідно прикладати на горло перед сном і закапувати ніс п'ять разів на день по дві краплі.
Існує також і інший спосіб лікування аденоїдів чистотілом. Сік чистотілу необхідно розвести з водою у співвідношенні 1: 60. Цей розчин послужить для вашої дитини краплями, які необхідно закапувати в ніс по одній два рази в день. Робити це потрібно один місяць, але кожен день не забувайте робити новий розчин.
Краплі для носа можна також зробити з буряка. Потріть на тертці один буряк і видавіть з неї один стакан соку. До бурякового соку додайте одну столову ложку меду. Цією сумішшю потрібно закопувати ніс приблизно п'ятнадцять днів по п'ять крапель.
Дитині також підійдуть інгаляції з різними ефірними маслами. Ви можете використовувати для інгаляцій такі олії: м'ятна, кипарисове, ялівцеве. Якщо у вас немає спеціального інгалятора, то дитина може дихати маслом з флакончика або налити його невелику кількість на серветку і вдихати запах.
Рекомендується також промивання носа розчином морської солі два рази в день. Якщо дитина зовсім маленька, то рекомендується відсмоктати з носика слиз спеціальної «грушею», яку можна купити в будь-якій аптеці, потім вже зробіть промивання. Ця процедура здатна видалити мікроби, відновити нормальне дихання і заспокоїти слизову оболонку в носі.
Пам'ятайте, якщо ви виявили збільшені аденоїди у дітей - лікування повинне піти негайно. Чим раніше батьки починають лікувати своїх дітей, тим краще будуть результати лікування.

Комментариев нет: